*Pling*, je krijgt een mailtje binnen van je baas. Titel: ‘Nieuwe zakelijke portretten’. ‘Ja hoor, daar gaan we weer’ denk je. Nee, foto’s maken is totaal niet jouw ding, want echt blij ben je er nooit mee. 

Dit hoor ik iedere dag opnieuw van heel veel mensen die voor mijn lens staan. En weet je? Ik snap je helemaal! Ik heb zelf die ervaring namelijk ook gehad. 

Ik miste handige aanwijzingen voorafgaand aan de shoot. Welke kleren moet je aan? Hoe moet ik mijn haren doen? Ik wist het niet hoor, ik deed ook maar wat. En dan de aanwijzing die je krijgt tijdens het maken van de portretten. Met een beetje geluk zegt de fotograaf nog net ‘CHEEEES’. En flits, klaar is kees.

Een paar weken later zie je het resultaat terug: Het sluitinkje van je ketting hangt verkeerd om (had die fotograaf dat niet even kunnen zeggen? *zucht*), je hoofd staat schuin en niet recht naar de camera en wat kijk je eigenlijk raar?! Je herkent je zelf totaal niet op de foto. Die ga je dus echt niet gebruiken, laat staan even op je LinkedIn profiel knallen. Ontzettend zonde van de investering, vind je niet? En zo heeft het bedrijf nog steeds geen online zichtbaarheid die eenheid uitstraalt en vertrouwen wekt. 

Maar inmiddels weet ik, dat kan anders! Voor mij is het allerbelangrijkste dat jij blij bent met je zakelijk portret. Ik wil dat je achteraf denkt: Wauw, wat een mooie foto. Hier ben ik  trots op. Ik wil dat je niet kunt wachten om je foto overal te gebruiken: Op een website, je LinkedIn profiel, je e-mailhandtekening en noem maar op. 

Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid naar de fotoshoot komt ontvang je van tevoren een e-book boordevol tips & tricks. Wat kun je beter wel of niet doen en wat kun je verwachten? Zo voorkomen we dat je net voor de fotoshoot denkt ‘had ik toch maar dat andere bloesje aangedaan’ of achteraf denkt ‘mijn haren had ik echt anders moeten doen’. 

En dat niet alleen. Tijdens het fotograferen geef ik gerichte aanwijzingen. ‘Wat voor aanwijzingen’, hoor ik je denken? Ik laat je zien wat mijn aanwijzingen voor een verschil maken op de foto. Je kunt meteen meekijken op mijn laptop naar het resultaat. Ben je niet tevreden? Dan schieten we er gewoon nog een nog meer foto’s! Vervolgens kiezen we samen het portret uit welke ik in mijn fotostudio ga bewerken en retoucheren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je helemaal niet meer op jezelf lijkt na het bewerken en retoucheren, het gaat echt om de details.  

Mijn doel is niet alleen om foto’s te maken, maar om beelden te creëren waar mensen trots op zijn, die vertrouwen wekken en een blijvende indruk achterlaten.

Hanneke van Hezik-7
Mock ups Hanneke 9
previous arrow
next arrow
Hanneke van Hezik Fotografie

Proefsessie?

Heeft jouw bedrijf meer dan 50 personeelsleden die je wilt laten fotograferen? En wil je eerst eens meemaken wat een fotoshoot inhoudt? Vraag dan een gratis proefsessie aan van 1x een portretfoto met onderstaand formulier!

You have Successfully Subscribed!

Stel direct je vraag!